ZÖLDSÉGES LASAGNE
HOZZÁVALÓK:
1 doboz lasagne 250g (pl.: DeSPAR)
2*240g hámozott konzerv paradicsom
120g sajt (Cheese-Mix, Lidl)
2 evőkanál olívaolaj
100g ricotta (ha nem kapni, 200g Feta)
3 gerezd fokhagyma
1db padlizsán
1db cukkini
1db lila hagyma
2 teáskanál bazsalikom
só
BESAMEL MÁRTÁSHOZ
4 dl Rizs ital
45 g Light margarin
4 evőkanál rizs liszt
1 kk só
80 g sajt
ELKÉSZÍTÉS:
A padlizsánt pucold meg, szeleteld fel tetszés szerint, kapard ki a magokat és sózd be. Hagyd állni legalább fél óráig, így biztosan elkerülhető, hogy keserű legyen.
A lilahagymát pucold meg, karikázd fel vékonyan, és egy kevés olíva olajon fonnyaszd meg annyira, hogy majd a sütés közben biztosan teljesen megpuhuljon. A cukkinit is pucold meg, szedd ki a magokat, szeleteld fel, sózd meg kicsit.
A konzervből egy tányérra szedd ki a hámozott paradicsomot, vágd őket ketté, egy kiskanállal kapard ki a magokat. Hevíts fel kevés olíva olajat, majd öntsd bele a paradicsomokat, és a dobozban maradt paradicsomlét. Ízesítsed reszelt fokhagymával, 1kk sóval, és 2kk bazsalikommal, forrald föl, majd közepes hőfokon főzd össze 15 perc alatt.
A besamelhez közepes lángon melegítsed fel egy lábosban a margarint, add hozzá a rizs lisztet, és kevergesd, míg színesedni nem kezd. Decinként öntsd hozzá a rizs italt, tegyél bele sót. Ha eléggé besűrűsödött, húzd le a tűzről, majd mehet hozzá a reszelt sajt.
Egy tűzálló tálat kenj ki a paradicsomos szósszal, és tegyél rá száraz lasagne lapokat. Pakold meg zöldségekkel tetszőleges sorrendben, morzsolj rá ricottát (vagy a Fetát), kanalazz rá paradicsomos mártást, és fedd be a tésztalapokkal. Így rétegezd a hozzávalókat, amíg el nem fogynak a hozzávalók, vagy amekkora sütőtál. Az utolsó réteg a lasagne lap legyen, erre öntsd a besamelmártást, majd szórd meg a maradék reszelt sajttal. Tedd 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd meg kb.: 25-30 perc alatt.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése