MAJORÁNNÁS RIZSTEJSZÍNES HÚSGOMBÓCLEVES

Hozzávalók: (6 adag)

1/2 db (200g) zeller
1/2 db (160g) karalábé
4-5 db (250g) sárgarépa
1 db (45g) fehérrépa
1 db (100g) paszternák
1 kisebb fej (65g) vöröshagyma
5-6 gerezd (16) fokhagyma
1 db zöldségleves kocka
2 kk só
2 ek petrezselyem
3 kk majoránna
400 ml tejszín (ALPRO rizs főzőkrém)

10g olívaolaj




Húsgombóchoz:

3 dl Rizs ital
2 db zsömle
500 gr darált hús (LIDL 7% zsír)
1 db tojás
5 ek rizs ital
2 kk só
3 kk majoránna
2 kk fokhagyma por




Elkészítés:

A darált húst összegyúrom a többi hozzávalóval, hozzáadom az alternatív tejbe áztatott, széttépett, kinyomkodott zsömlét is, a visszamaradt rizs italból hozzáteszek 5 evőkanállal, majd gombócokat formázok belőle és hűtőbe teszem. (20-25 db gombóc lett).

A zöldségeket megtisztítva, feldarabolva pirítani kezdem az olívaolajon. Belemorzsolom a leveskockát, pár percig pirítom, majd felöntöm kb. 2 liter vízzel és hozzáadom a fűszereket.
Mire a zöldségek megpuhulnak, addigra összeáll a húsgombóc is.
A leves kimert levében a gombócokat 10 percig főzzük, majd az egészet összeöntjük.


A (rizstejszínt) elkeverem egy kevés majoránnával (2kk), majd a forró lével hő kiegyenlítve hozzáöntöm a leveshez. Forrás után 1-2 percig főzöm, majd lefedve kb. fél-egy órát állni hagyom.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Sütőtök krémleves, naranccsal.

PAPRIKÁS KRUMPLI (LIGHT)

Kruton