SALSA SZÓSZ

Hozzávalók (2 adag):

100 g paradicsom püré
5 g fokhagyma
50 g lila hagyma
6 g friss citromlé
15 g petrezselyem
Pár levél friss bazsalikom
Egy löttyintés tökmag olaj
Só, bors, őrölt chili, cukor

Elkészítés:

A paradicsompürébe keverjük az apróra vágott lila hagymát, belereszeljük a fokhagymát, a friss citromlevet, petrezselymet.
Ezek után sóval, borssal, ízesítjük, ha kell keverünk bele egy csipetnyi cukrot, majd egy kevés chilit, de csak óvatosan, nehogy ehetetlenül erős legyen.

Összekeverjük, majd pár órára hűtőbe tesszük.


Verzió 2:

Egy másik verzió szerint, hámozott paradicsomot használunk, kaliforniai paprikát, őrölt chili helyett jalapeno chili paprikát teszünk bele. A lepirított hagymára tesszük a hozzávalókat, majd 10-15 percig főzzük, közepes lángon. Petrezselyem, bazsalikom és citrom nélkül, viszont oregánó hozzá adásával.

Természetesen citrom helyett lehet lime, a fűszerek közül a kakukkfű, és a koriander is kellemes ízt ad a szósznak.

Pico de Gallo

Ha nem mártogatósnak akarjuk készíteni, hanem mondjuk tölteléknek wrapba, akkor kevésbé folyósra készítjük, hanem durvára vágjuk a hozzávalókat. ekkor már Pico de Gallo a salsánk megnevezése.

1. "Salsa" jelentése "mártás", a Pico de Gallo egyfajta salsa.

2. A legtöbb saláta paradicsommal és chili-vel készül, amit összekevernek vagy összezúznak, míg a Pico de Gallo különböző összetevőket tartalmaz, amelyek "csak" durvára aprítanak.

3. Míg a legtöbb saláta bőséges mennyiségű folyadékot tartalmaz, a Pico de Gallo csak egy keveset.

4. A salsa-t általában halak, húsok és egyéb ételek mellé használják, de a Pico de Gallo tacos és fajitas töltelékként is használható.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Sütőtök krémleves, naranccsal.

PAPRIKÁS KRUMPLI (LIGHT)

Kruton