SÓÁGYON SÜLT CSIRKE

Hozzávalók:

1 egész csirke (1,7-2kg)
2kg só
3 gerezd fokhagyma
3-4 rozmaring ág (15cm-es darabok)


Elkészítés:

A sót, egy magasabb falú tepsibe szórjuk. A tiszta csirkénket fogjuk és a sóágyas tepsibe helyezzük. A csirke belsejét és külső részét bedörzsöljük sóval, a belsejébe tesszük a fokhagymát és a rozmaring ágakat, majd 180 fokra előmelegített tepsibe toljuk.
60 perc sütés után fordítsuk meg a csirkét, majd ismét fordítsuk meg 30 perc múlva. A csirke súlyától függően, még 25-30 percig süssük. Bátran forgassuk a csirkét, nyugodtan érheti a tepsi alján lévő só, a lényeg, hogy mindenhol szép aranybarnára süljön.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Sütőtök krémleves, naranccsal.

PAPRIKÁS KRUMPLI (LIGHT)

Kruton