SÁRGARÉPA KRÉMLEVES
Hozzávalók:
4db sárgarépa
2db paszternák
0.5 db póréhagyma (vagy 1 fej vöröshagyma)
1 ek light margarin, és
1 ek olíva olaj
3 gerezd fokhagyma (ízlés szerint)
1 csokor petrezselyem
só ízlés szerint
1/4 kk gyömbér
8 dkg füstölt sajt (reszelve, elhagyható)
1db narancsból nyert narancslé, kb. 1 dl (ízlés szerint, elhagyható)
1.2 liter víz
4db sárgarépa
2db paszternák
0.5 db póréhagyma (vagy 1 fej vöröshagyma)
1 ek light margarin, és
1 ek olíva olaj
3 gerezd fokhagyma (ízlés szerint)
1 csokor petrezselyem
só ízlés szerint
1/4 kk gyömbér
8 dkg füstölt sajt (reszelve, elhagyható)
1db narancsból nyert narancslé, kb. 1 dl (ízlés szerint, elhagyható)
1.2 liter víz
Elkészítés:
A hagymát megtisztítjuk, megmossuk és felaprítjuk, majd margarin és olaj keverékén megdinszteljük.
A sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk, karikára vágjuk, a hagymához adjuk és tovább folytatjuk a dinsztelést. Amikor már finom illatot áraszt, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymat. Pár perc múlva megsózzuk ízlés szerint, felöntjük kicsit több vízzel, mint ami ellepi, és lassú tűzön főzzük, amíg a répa megpuhul.
Ezután mehet bele a pici gyömbér, és a narancslé.
Amikor elkészült, botmixerrel pürésítjük. (Én ezután még át is szűrőm.
Tálalásnál megszórhatjuk frissen őrölt borssal, chili pehellyel, karikázhatunk bele csípős paprikát, megszórhatjuk aprított petrezselyemmel vagy meglocsolhatjuk tökmagolajjal, vagy ezt mind.
Ehetünk mellé fokhagymás pirítóst, de nagyon finom sajtos pirítóssal is.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése