PAPRIKÁS KRUMPLI (LIGHT)
Hozzávalók:
3 ek oliva olaj1 fej vöröshagyma
1 kis gerezd (aprított) fokhagyma
1,5dl víz
1,5kk pirospaprika
1,2-1,5 kg krumpli
2-3kk só
7-8dl víz
2db paradicsom (kihagyható)
1db zöldpaprika (kihagyható)
1db sárgarépa (kihagyható)
1kk őrölt kömény
2 egész fokhagyma
5 szál petrezselyem
1 szál krinolin
Elkészítés:
Az olajon sárgára fonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát majd lehúzzuk a tűzről, beletesszük a pirospaprikát, összeforgatjuk a hagymával, hozzáadunk 1,5 dl vizet és tovább forraljuk, amíg a víz majdnem teljesen elpárolog.
Beletesszük
a meghámozott, kockára aprított krumplit, a 2-3kk sót, az apróra vágott (kihagyható)
1 db zöldpaprikát és a szintén apróra vágott 2 db paradicsomot (hámozva, mag nélkül), jól összeforgatjuk. Amikor már szinte nincs rajta lé, akkor
töltünk hozzá annyi vizet, hogy éppen ellepje a krumplit.
Lassú forralással puhára főzzük, kb. a forrástól számított 25 perc alatt. Amikor már majdnem készen van, kb. a forrástól számított 15 percben hozzáadjuk a sárgarépát (negyedelve), a 20. percben hozzákeverjük a vékonyra felkarikázott krinolint.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése