KRUMPLIPÜRÉ
Nálam kicsit más a krumplipüré, mint a hagyományos, elmondom, hogy csinálom.
Elkészítés:
Feldarabolom a krumlit, hozzá adom a 4 részre vágott fehér és sárgarépát. Adok hozzá babérlevelet, fokhagymát, petrezselymet, sót, őrölt köményt.
Felöntöm annyi vízzel, amennyi ellepi, és elkezdem főzni.
Amikor annyira megpuhul, hogy a répa még nem esik szét, de már puha, leveszem a tűzről.
Kiveszem a répákat, a petrezselymet (amennyi egyben maradt). A fokhagyma benne maradhat, nem árt a krumplinak, majd leöntöm a vizet.
Ezek után krumplitörővel elkezdem szétnyomkodni a krumplit, majd hozzáadom a margarint, és kanalanként a rízs italt.
Végig krumplitörőt használva csomó mentes püré lesz a végeredmény.
Hozzávalók:
1,2 - 1,5 kg krumli
4 db babérlevél
2 gerezd fokhagyma
1db fehérrepa
1db sárgarépa
3 szál petrezselyem
6 ek light margarin
8 ek rízs ital (melegen)
3 kk só
1/2 kk őrölt kömény
Én végig krumplitörőt használok. A konyhai robotgép ugyan gyorsabb, és egyszerűbb, de az állaga nem lesz olyan jó a szerintem pürének.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése