CSIRKEMELL PÁROLVA

HOZZÁVALÓK

2 nagy csirkemell (500-700g),
2 ek light margarin,
1 db közepes fej vörös hagyma,
3-4 szegfűszeg,
3 dl rizsital,
2 kk só
1-2 db sárgarépa,
1 db fehérrépa,
1 db paszternák,
3 gerezd fokhagyma,
3-4 szál petrezselyem,
1 rozmaring ág,
1 db alma vagy körte

ELKÉSZÍTÉS

Lebőrözzük, kicsontozzuk a csirkemelleket, és szép szeleteket formázunk belőle. Megforrósítjuk a margarint, átsütjük benne a hússzeleteket és leöntjük annyi sóval ízesített rizsitallal, hogy a húst ellepje. Ezután beledobjuk a megtisztított hagymát is, melynek az oldalába 3-4 szegfűszeget beleszúrtunk. Ezután hozzáadjuk a sárgarépát, fehérrépát, paszternákot, fokhagymát, rozmaringot és a petrezselymet. Fedő alatt, lassú tűzön puhára pároljuk, időnként megforgatva a húst. 35 perc alatt minden megpuhul, a rizsital egy részét magába szívja a hús, a maradék lé, egy jó mártás alapja lehet. 15-20 perc után egy negyedelt almát, vagy körtét is hozzáadhatunk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Sütőtök krémleves, naranccsal.

PAPRIKÁS KRUMPLI (LIGHT)

Kruton