CSIRKELEVES GAZDAGON

Elkészítés:

Felforrósítjuk a margarin-olaj keverékét
, és megpirítjuk rajta a finomra vágott hagymát,és a felaprított répákat. Hozzáöntjük az alaplevet , hozzáadjuk a kakukkfüvet, és felforraljuk az egészet. Mérsékeljük a hőt, és kis lángon tovább főzzük a levest, 15 percig.

Hozzáadjuk a csirkehúst, és együtt főzzük további 5-10 percig. A leves felét másik edénybe kanalazzuk és botmixerrel pürésítjük. Visszaöntjük a lábasba, átforrósítjuk, majd pirított kenyérkockákkal és néhány levélke friss petrezselyemmel kínáljuk.

Hozzávalók:

1ek light margarin
1ek oliva olaj
1,5 fej vöröshagyma
3db sárgarépa
1db fehérrépa
1db paszternák
1,5 liter húsleves-alaplé (2db csirkehúsleves kocka+1,5l víz)
1,5kk kakukkfű
20dkg csirkemell (felkockázva)
2 szelet kenyér
0.25 csokor petrezselyemzöld

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Sütőtök krémleves, naranccsal.

PAPRIKÁS KRUMPLI (LIGHT)

Kruton