CITROMOS, FOKHAGYMÁS PÁCBAN SÜLT HALFILÉ

Hozzávalók:

(A pácoláshoz)
3ek fagyasztott petrezselyemzöld
5ek olíva olaj
4 gerezd fokhagyma
0,5db citrom
1kk szárított rozmaring
1kk só
1kg halfilé
2ek Light margarin
2ek olíva olaj
1 ág rozmaring

Elkészítés:

Ha szükséges, a halszeleteket tisztítsd meg, öblítsd le, és itasd le róluk a nedvességet. Keverd össze az olajat, a zúzott fokhagymát, a sót, a rozmaringot, a citromlevet, majd kend be a masszával a halszeleteket. Pácold a hűtőben legalább 1-2 órán át.

Pihentetés után egy serpenyőben olvaszd fel a margarint, önts hozzá kevés olajat, majd rakd bele a halat. A szeletek minden oldalát süsd körülbelül 3-4 perc alatt szép pirosra. Szedd papírtörlőre, csepegtesd le, és aprított petrezselyemmel megszórva, melegen tálald.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Sütőtök krémleves, naranccsal.

PAPRIKÁS KRUMPLI (LIGHT)

Kruton